Hoppas på tur

Pillan lottar ut det här härliga bloggodiset. Klart man vill vara med.Hos Pappersarken har man möjlighet att bl a vinna dessa vackra blommor.


Tävlingar

Min "scrapkarriär" har tagit ett nytt stort steg. Jag har skickat in bidrag till två tävlingar! Först skickade jag layouten från förra inlägget (Köpa bröd) till bingotävlingen hos Karlssons Scrapperi.

Sedan hittade jag marstävlingen hos Pysseltagen. Där gällde det att skapa ett kort eller en layout med färgerna gul, lila och grön. Det skulle även vara något som man blev glad av. Det fanns ju inte så värst mycket i dessa färger bland mina pysselgrejor, men när jag började sortera upp det jag hittat så  slutade det med att det blev två kort. Det första blev mitt bidrag i tävlingen. När jag gjorde det tänkte jag främst på mina tjejkompisar i vårt sygäng som träffats (mer eller mindre) regelbundet i mer än femton år. Jag är verkligen glad att dom finns.Det blev lite spillbitar över så jag dekorerade insidan och baksidan lite också.


   

Det blev som sagt ett kort till och det blev så här (lite annan stil eller hur?):Även här blev det lite över till insidan och baksidan.

 

Jag har börjat på en layout också men den vill sig inte riktigt så vi får väl se om det blir något ytterligare bidrag hos Pysseltagen eller inte.

Historien om ett papper

När min äldsta lillebror skulle ha ett födelsedagskort förra året så köpte jag det här pappret från Basic Grey:Jag använde några bitar av det både till fram- och insidan  av hans grattiskort (uträkningen visar hur många år han fyllde):

     

Fortfarande fanns det ganska mycket kvar av pappret. Det kom väl till pass på denna LO eftersom pappret stämde så bra ihop med trottoaren på kortet, både i färg och mönster, och så gick det bra att skriva på också eftersom det fanns en massa rader:Fortfarande fanns det lite kvar av pappret och man kan ju inte slänga aldrig så små spillbitar så det blev två kort till:

  

Det övre pappret på det vänstra kortet var också en spillbit från ett papper som varit med på åtminstone tre kort (men den historien tar vi en annan gång).

Just att man kan använda spillbitar och saker som egentligen skulle slängas bort för att få till något helt nytt tycker jag är extra roligt med just scrapbooking. Jag har tidigare sytt en del lapptäcken och det är lite samma princip, att få ihop färg och form till en ny helhet och gärna använda gammalt  material som används till något annat tidigare. På det högra kortet har jag till exempel använt ett gammalt adresskort från en bunt som jag fått från min morfar när jag var liten. Han använde dem att skriva upp kunder och uppdrag i sitt skomakeri. Korten har legat nedpackade i en låda och nu kom de till användning igen.

Kortskissen nr 49

Ännu ett kort efter skiss på kortskissen.


Födelsedagskort

Min yngsta bror fyller år på söndag och även om han inte har något kalas måste han naturligtvis uppmärksammas med ett kort. Det blev ett stående kort som jag gjort av några spillbitar som jag inte ville slänga.Förra året, när jag precis börjat göra kort, så fick han det här:

 

Innuti hade jag stämplat våra namn i prickarna som ett korsord (även om det inte syns så bra).

Järntabletter

Min äldsta dotter behöver äta järntabletter. För att hon inte skulle glömma dem så låg asken framme på köksbordet. Den prydde inte precis sin plats så jag letade istället fram en gammal "fishermans friend" ask och fixade till den lite. Som den kemiintresserade vet så är Fe den kemiska beteckningen för järn, men vad myran gör där vet jag inte riktigt!


Tvillingar

Släkten har begåvats med ett nytt litet tvillingpar. De stolta föräldrarna måste naturligtvis gratuleras med ett kort och så här blev det:
RSS 2.0