Lila grattiskort

Min mans moster växte upp på gården där vi bor nu och en dag när vi städade bland en massa gamla grejor som var undanställda hittade vi en brosch med hennes namn. När hon nu för någon vecka sedan fyllde år så fick jag ju lov att använda broschen och göra ett kort till henne.


Julkort

Har gjort två julkort utan grön eller rött på enligt februariutmaningen hos Svensk Scrapbooking. Gult funkar väl också till jul?!

 

Rosa gräs

Ytterligare en lo med "gamla" papper, denna gång efter en skiss från Swe Scrapbook. Den handlar om när jag första gången beställde ett reapaket med hemliga papper. Yngsta dotterns kommentar var då: Men tänk om du får rosa gräs. Gissa om vi skrattade när vi packade upp det rosa pappret på lo:n med en stor grästuva på!Både denna och Höstpromenad blev utvalda bland veckans highlights på Swe Scrapbook. Jättekul!

Höstpromenad

Fortsätter att försöka använda lite gamla grejer som annars mest blir liggande. På den här lo:n blev det både halloweenpapper, lite julpapper och en massa saker i orange som jag fått från diverse håll. Bland annat orange pearl maker som jag inte provat förut.


Alla hjärtans dag

Jag fixade till en gammal hjärtask till hela familjen. I den ligger godis men också några lappar och en penna. En lapp till varje familjemedlem och man får bara ta godis om man skriver något snällt på någon annans lapp. Jag la också i ett litet glashjärta som jag tänkte att man kan ge till någon i familjen genom att gömma det på ett ställe där man vet att personen kommer att hitta det. När man fått hjärtat måste man naturligtvis ge det vidare. Vi får se hur länge det funkar men förhoppningsvis blir det uppmuntran som räcker lite längre än bara just den här dagen.
Kurskort

Ett litet kort som jag pysslat ihop med mitt första försök till färgläggning med distresser. Jag var nämligen på kurs med duktiga Rimna och fick prova på olika sorters färgläggning. Kul men svårt. Så det är väl bara att öva på.


Rooosa layout

Jag kan inte låta blir att köpa hemliga reapaket och några vinstpaket har jag också lyckats få. Det betyder att jag har en hel del pysselsaker som inte riktigt passar in i min stil och som mest blir liggande. När jag hittade några "knasbilder" på mig och maken i datorn fick jag för mig att jag skulle göra en lite annorlunda lo för att vara mig och mest använda sånt som jag inte valt själv. Eftersom det snart är Alla hjärtans dag blev det en jätterosa lo och som tur var hittade jag en skiss hos Pysseltagen så att jag fick ihop alltihop. Jag har öst på med punchinella, filtdekorationer, udda blommor, tyll och massa bling och roligt vad det!

Så vann jag Handarbetas januariutmaning också med min receptburk, trots massa fina, kreativa bidrag. Så kul.

Skalkkort och utmärkelse

Jag har gjort ett "skalkkort" av resterna från pyramidkortet i ett tidigare inlägg. Har klippt ut en massa blommor och satt ihop dem igen. Det var inte självklart att olivgrönt, ljusblått och rött skulle passa ihop men det gjorde det faktiskt.Så har jag fått en utmärkelse av raraste Sara. Tack så mycket, jag blir så klart jätteglad.Meningen är sedan att man ska skicka utmärkelsen vidare till sju andra samt berätta sju intressanta fakta om sig själv. När det gäller att skicka vidare så finns det så klart massor av kreativa bloggar som förtjänar en utmärkelse. Jag skulle istället vilja skicka den till några som inte har någon blogg men som jag alltid sätter värde på att få umgås och ibland scrappa med, nämligen yngsta dottern, mina svägerskor Malena och Sara, mina arbetskompisar Anna-Lena och Sofia samt kusinerna Mia och Jessika.

Sju mer eller mindre intressanta fakta om mig kan jag i alla fall dela med mig av.

- Jag är "tvåspråkig". Talar nämligen både västmanländska och skånska flytande.
- När jag var liten ville jag ett tag bli pilot. Vet inte alls var det kom ifrån.
- Jag gillar grisfötter. Kanske ett resultat av mitt skånska arv.
- Jag gillar inte kummin. Det är nästan det enda jag inte tycker om och jag märker direkt om det är kummin i ett bröd.
- När jag var ung (yngre) kunde jag lösa rubriks kub utan problem. (Nu har jag glömt bort hur man gjorde och hunden har ätit upp pappret med beskrivningen).
- Har absolut inget bollsinne så det är enbart makens förtjänst att döttrarna spelar/spelat fotboll och handboll.
- Jag har nyligen lyckats lära mig att dricka te utan socker och kan till och med dricka det utan mjölk i ibland.


Kramgo'

Jag håller på och gör en lo till varje familjemedlem med rubrik på k (fråga mig inte varför det blev just den bokstaven). Maken fick bli kramgo' eftersom han står för de mesta kramarna i vår famlij och så gjorde jag lo:n efter en skiss hos Svensk Scrapbooking. Bokstäverna fick jag pussla ihop lite (ett d och ett f blev ett g och ett q blev ett o). Sedan hade jag på sprickfärg och lite distressdyna och så fick jag trycka ihop dem lite omlott. Några egengjorda blommor, lite floss och några pärlor och så fick det vara klart. Visst är han ganska söt på den här bilden, min man.


Blogcandy XL

Klart man vill var med när Svensk Scrapbooking har jätteutlottning med massa härliga vinster.


RSS 2.0