Några fler julkort

Här kommer några julkort på samma tema. Remsorna med de små julbilderna är så fina så det behövs inte så mycket dekorationer.

 

 


Pyramidkort

Vi har varit på barnvälsignelse idag och då måste man ju ha med sig ett kort till presenten. Jag fick för mig att jag skulle prova att göra ett par små bebisskor och ett pyramidkort. Jag fick ihop det, men vilken tid det tar när man ska göra något för första gången. Så här blev i alla fall Benjamins kort (dock inte samma Benjamin som i ett tidigare inlägg).

Utfällt blir det så här:

Och så de små skorna:


Receptburk

Varje år får jag rota fram mina julrecept som finns på lösa lappar, i olika kokböcker och broschyrer som jag sparat. För att det ska bli lite enklare nästa jul så har jag fixat en julreceptlåda (det är lika bra att göra det nu för annars står jag där i december igen och letar lappar). Det är en liten plåtlåda som jag fick på köpet för att förvara kvadratiska knäckebröd i. Med lite julpapper och dekorationer blev den så här: 

Recepten har jag skrivit in på datorn och sedan skrivit ut och gjort små kort som jag laminerat, så nu är jag redo för nästa julstök.Det här blir också mitt bidrag till Handarbetas månadstävling där man ska altrat något.


Födelsedagsfirande med bloggodis

Hobbyhärvan firar 1 år och lottar ut detta fina paket där det dessutom ingår ett gästDT-uppdrag. Inga problem att skapa några alster av dessa härliga saker och precis i mina färger dessutom.


Bebiskort

Mellandotterns handledare har fått en son och klassen skulle ge honom ett gosedjur och behövde ett kort. Det blev ett snabbt kort med rester som låg framme och upplägget taget från duktiga Rimna.


Dikromatisk lo

Monokromatisk är ju när man bara använder en färg, så om man använder två färger måste det ju bli en dikormatisk lo. Grönt och vitt ger ju också lite vårkänsla och det kan man behöva nu när julen är slut. Det blev bara ett papper på den här lo:n och för att titeln skulle komma fram lite mer så satte jag vanlig gasbinda under. När döttrarna fick se den så påpekade de att "Tillsammans i Paris" var ett uttryck från filmen Anastasia, fast det hade inte jag haft koll på.


Blå(?) snöhund

Har gjort min första lo på vår valp. Ljuset ute gjorde att fotot blev blått men hon är ju söt ändå när hon varit ute och busat i snön (och så fick jag göra slut på lite gamla julpapper som låg och skräpade).


Årets första julkort

Nu är lovet slut (men inte kylan) och jag har äntligen kunnat dokumentera det jag pysslat med under ledigheten.

Jag har bland annat gjort julkort. Ganska smart tycker jag eftersom jag har mycket mer tid efter än före julen, jag har fått massor av inspiration från alla fina julkort som visats upp på nätet, jag får en anledning att köpa nya fina julgrejer på rea och så kan jag visa upp dem direkt eftersom mottagarna får dem först om ett år. Här kommer årets första julkort:

 

 

 

 

 

 
 


40-årskalas

Nu under jullovet tänkte jag få massor med tid till att pyssla men det verkar som om jag mest handlar nya grejer på mellandagsrea (man måste ju passa på). Lite har jag gjort i alla fall och idag ska vi på en 40-årsuppvaktning hos en av min mans jaktkompisar och då tar vi med oss det här kortet (med matchande paket):


RSS 2.0