Allhelgonahelgen

Karlssons Scrapperi har en oktoberutmaning där man ska inspireras av Allhelgonahelgen (eller Halloween). Det blev en anledning för mig att scrappa ett lite speciellt kort från när vi tog adjö av barnens farfar. Det var en sorglig men ändå fin och viktig stund och jag tycker att det avspeglas i fotot med den varma barnahanden på de kalla arbetshänderna som nu får vila. Av den anledningen ville jag också göra en varm och ljus lo och jag hoppas jag lyckats med det.


Singing in the rain

Pysseltagens oktoberutmaning går ut på att scrappa en sång. Jag har valt några foton där de äldsta döttrarna provar en ny regnkappa och sången blev då "Singing in the rain".För att plocka upp det blanka och röda i regnkappan har jag stansat ut blommor dels i OH-plast som jag stämplat med notstämpel, dels ur en röd läskedrycksburk (nämner inget namn så blir det ingen onödig reklam). Lite lack, embossing och klara stenar blev det också (även om det syns dåligt på bilden). Det prickiga bandet är från ett trasigt diadem och så rotade jag fram ett gammalt rött julpapper som jag tänkt slänga eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle ha det till men nu passade de blanka, klarröda pappret jättebra. 

Det är något jag gillar med scrapbooking att saker som man till att börja med tycker är fula och oanvändbara i rätt sammanhang visar sig passa perfekt. Om man blir lite filosofisk så är det väl så i livet i stor. Saker, företeelser och människor, också för den delen, som man inte lägger märke till eller sätter värde på, kan i rätt sammanhang visa sig vara guld värda.

Bloggcandy

Jag läser alltid Allt om scrap och nu firar de 1-årsjubileum med en massa roliga tävlingar, bland annat detta trevliga bloggodis.


Pingvinkort

Pysseltagen har en barntävling i oktober och till den har yngsta dottern gjort ett kort.

Eftersom hon är en hängiven pingvinsamlare så blev det så klart ett kort med pingvinstämpel. Det är nästan köptvång när vi hittar något scrapmaterial med pingviner på. Mellandottern samlar på flamingos men de är mycket mera sällsynta i scrapsammanhang. Äldsta dottern har ugglor som sin fågel och sådana finns det däremot gott om.

Lo:n som jag gjorde till SWEscrapbooks utmaning att scrappa med barnteckningar blev utvald bland veckans highlights och det berodde definitivt på dotterns härliga teckning.


Sukkersött # 57

Jag använde skissen till utmaning nr 57 hos Sukkersött och gjorde det här kortet.

Jag har bara använt enfärgade papper och stansat, stämplat och embossat. Blommorna och de stämplade ramarna har jag gjort efter tips på StampARTic.


Flyga ballong

Här är en lo från vår resa till Paris förra året. Det går inte så fort med mina Parisbilder och jag har en hel del kvar som jag vill scrappa. Färdig blir jag kanske aldrig men det blir i alla fall nån lo då och då.


Scrappa med teckning

SWE scrapbook har denna vecka en materialutmaning att scrappa med barnteckningar. Det här är en lo med min yngsta dotter som älskar att pyssla med både det ena och andra. Egentligen är hon inte så mycket för att rita, men här har hon släppt loss med både färger och mönster. För att balansera upp alla färger så använde jag hennes skolfoto i svartvitt och bara några blommor som jag gjort av band och knappar. Jag hittade också några små blommor av rörpärlor som dottern också gjort och dessa fick också vara med.


Bebiskort

En vän (som jag visserligen inte träffar speciellt ofta och som bor i Umeå av alla ställen) har adopterat en pojke och det måste naturligtvis uppmärksammas med ett kort:

Baksidan blev så här med lite spillbitar:Nu ska jag försöka göra lite lo:s, dels för att jag har lite idéer på gång dels för att det går åt lite mer material då (och då kan man ju köpa lite nytt med gott samvete).


Fler julkort

Det blev ett julkort till av mina gamla julpapper, nämligen det här:

När jag ändå var igång så blev det ytterligare ett efter en skiss hos Mojo Monday.

Nu har jag egentligen alla julkort jag behöver eftersom jag gjorde en del under förra jullovet också. Däremot har jag en massa material kvar så det blir säkert några kort till innan december.


Mer julkort

Jag har haft lite julkortsverkstad här. Tänkte att jag skulle göra slut på en sats julpapper som jag köpte på mig förra julen men det verkar vara välsignade papper för än är de inte slut. Ett av korten uppfyller kriterierna till Bibbis utmaning:
* En tag
* En chipboardfigur (målad med crackle paint, lite guld på och så lackad för att färgen inte skulle ramla av)
* Minst tre mönsterpapper (det blev faktiskt fyra olika).

Det var lite svårt att fota eftersom regnet öser ner, men det får duga.

En detaljbild på chipboarden:Det blev som sagt en hel massa julkort och här kommer resten (och jag har fortfarande papper kvar till åtminstone ett kort till).

 

 


Julkort

Har snöat in lite på att embossa och använde skissen hos Kortskissen och gjorde ett julkort.

När jag ändå var igång så blev det tre julkort till med samma papper.

  


Muffinskort

Svärmor fyllde år och till henne gjorde jag ett muffinskort. Jag hade sett både liknande kort och beskrivningar på nätet men när jag själv skulle få ihop något tog det en faslig tid. Fast så är det väl nästan alltid när man gör något för första gången.

Rosen sitter fast i en etikett som man drar upp och där står hälsningen.

Förra året fick svärmor det här kortet av oss.


RSS 2.0