Ny spis!

Fick en chipboard i dekorationspaketet från Scraplagret som jag inte riktigt visste vad jag skulle ha till. Så bytte mina föräldrar äntligen ut sin spis efter mer än 30 år! Det måste naturligtvis uppmärksammas med ett kort. Jag passade på att göra ett kort till marsutmaningen hos Scraplagret och så här blev resultatet:Pappret är embossat med tre olika stämplar och vitt och ljusgrönt embosspulver och så har jag klippt ut blommor och fjärilar att dekorera med. Nya spröt till fjärilarna och några halvpärlor blev det också. Hoppas bara mamma inte tjuvkikar här för de har inte fått kortet ännu.

Utmaningspåskkort

Pysseltagens marsutmaning handlar om att göra ett påskkort, med (minst) ett ägg, två kycklingar och tre fjädrar. Dessutom ska man bara använda två färger, varav en ska vara gult.

Jag hade inte speciellt mycket påskmaterial så jag började med att knycka två plastkycklingar från yngsta dottern. Eftersom de var gröna så fick grönt bli den andra färgen. Hittade ett papper vars baksida var gulmönstrad och en primaförpackning och så gjorde jag ett kombinerat ramkort/tittägg (eller nåt sånt). Ståltrådsstjälkarna från rosorna fick bli ett litet bo och så knyckte jag några små fjädrar från påskriset.På baksidan finns plats att skriva en liten hälsning.


Rosa födelsedagskort

Mellandottern skulle uppvakta en kompis och behövde ett kort. Eftersom vännen dansar så fick jag nytta av ett papper med ballerinor på som jag tänkt slänga flera gånger och en del rosa papper som också legat ett bra tag. Alltså, man ska inte slänga pysselgrejer. Förr eller senare kommer de till användning.En liten hälsning på insidan också, och så fick jag använda min nyinköpta splash-stämpel och det var inte sista gången.


Punka

Här är en lo om när vi fick punka förra sommaren när vi var hos släkten i skåne. Först var det väldigt många som ville hjälpa till men det slutade med att morfar fick fixa alltihopa.


Uppmuntringskort

Har gjort ett kort till en vän som har det lite tufft just nu.Skrev en liten uppmuntran på insidan och sen fick baksidan bli så här:


Födelsedagskort till lillebror

Min yngsta bror har fyllt år och då pysslade jag ihop detta kort till honom. Först tänkte jag sätta dit en massa siffror eftersom han räknar och planerar en massa för familjens nya hus. Sedan föreslog äldsta dottern att jag istället skulle skriva talet pi eftersom födelsedagsbarnet när han var yngre lärde sig en massa decimaler av det talet. Undrar hur många han kommer ihåg nu?

 

Firande hos Scrapptorget

Scrapptorget firar 50.000 besökare (inte illa), med en utlottning. Klar man vill vara med.


Stora fina flickor

Hade valt ut ett foto (solnedgång vid Gullbranna) och papper till samt bestämt mig för att göra en ram kring fotot med tyll men sen tog det stopp. Som tur var hittade jag en utmaning hos Lektyg och Hantverk där man just skulle använda tyll (och minst sex brads). Man skulle också ha med texten "Tiden går så fort" och då föll titel och tema på plats och jag fick ihop den här lo:n. Att det är trollsländor (dragonflies) på pappret passade ju också jättebra.Hjärtat fick en omgång "sprickfärg" och stämpelfärg och klockan matchar klockan i stämpel under som jag embossat och färgat in.


Tyllen knölade jag ihop och sydde fast runt fotot på några ställen och så lindade jag ett bladband runt. Etiketten som går att dra ut klippte jag till, stämplade och distressade lite. Och så några hängen som också fick fylla upp hörnet på fotot.


Texterna (med lite stämpelfärg på) sitter på svart wellpapp med lite guldfärg på och en fin spets bakom.


Förutom att jag blev riktigt nöjd med lo:n (måste nog fixa en ram till den) så vann jag tävlingen också, jättekul!

Papiljotter

Ytterligare en lo från Magdas sportlovsspecial. Här skulle man följa en skiss och använda ljusblått, mörkblått, vitt och grönt och då blev en en lo på yngsta dottern som ville vara fin i håret när hon skulle sjunga på Adventskonserten förra året.Provade att stänka lite färg och det gick ganska bra förutom att min tröja också blev prickig.

Födelsedagsfika

En lo från Magdas sportlovsspecial. Mellandottern fyllde år när vi var i Paris och naturligtvis skulle hon ha en tårta. Tyvärr lyckades hon välja en pärontårta som inte alls föll i smaken. Dagen efter köpte vi istället med oss diverse bakverk och frossade loss ordentligt.


Bloggcandy hos Handarbeta

Handarbeta firar sin nya blogg med en ordentlig bloggcandy. Jag har visserligen aldrig vunnit någon utlottning förut men någon gång ska ju vara den första.


Pusskort

Fick en idé till Handarbetas månadstävling i sista stund och här är resultatet. Ett kort i rosa, grönt och brunt med rosa strössel runt kanterna (något från skafferiet).


Det skulle vara något som rör sig också och grodan snurrar på bra om man vickar på kortet. Då får man också välja om pussen gav en groda eller en prins.

Utmaningskort

I helgen var jag med på sportlovsutmaning hos Magdas och lyckades göra fyra (av åtta) utmaningar. Bland annat två kort.

 Här skulle man använda turkost, rosa och brunt.


Här var det en skiss och av någon konstig anledning blev det ett julkort. Kanske för att det fortfarande är jättevinter ute.
RSS 2.0