Jag räddar dig

Ett gammalt foto där lillasyster, på sitt eget lilla vis, räddar storasyster från de hemska fåglarna under en glasspaus på Kolmården. Jag har använt fåglar både på papper och som dekoration och de finns också i stencilen jag målat med gesso (och sedan spejat med glimmer mist och färgat in med distresser).


Stämpla på plast

Till första bonusutmaningen hos Scrapptorget gällde det att inspireras av loggan för födelsedags-CC:n. Jag tog fasta på det transparenta i loggan och istället för ballonger blev det fjärilar som fick flyga till väders.

Jag stämplade nämligen olika sorters fjärilar på OH-plast och några fick också färg med alcohol inks. Jag monterade dem i ett utstansat fönster i kortet och klippte ut några fjärilar som fick flyga utanför fönstret. Återigen ett kort som var väldigt knepigt att fota.Jag stämplade "grattis" innuti kortet men det syns ju, genom plasten, från framsidan också. På samma sätt speglar sig fjärilarna på insidan när solen lyser igenom.


Med tjugo års mellanrum

Jag har använt ännu en skiss från Scrapptorget för att scrappa ett kort på min bror, min äldsta dotter och min yngste brorson som är födda med tjugo års mellanrum.Rutorna i bakgrunden är spillbitar från ett annat projekt som fick komma till användning här.

God Jul med bling

Tredje utmaningen hos Scrapptorget var att scrappa i grönt, turkost och vitt med bling. Det blev ett julkort trots de lite otraditionella färgerna.Massor av strass, stickles och lack men det var inte så lätt att fota så att det syns.


Västerås ungdomsmusikkår

Andra utmaningen i Scrapptorgets födelsedags-CC var att scrappa platt. Eftersom jag valde att inte skriva ut fotot direkt på pappret så kunde jag också använda ett mönstrat papper. Jag fick också tillfälle att äntligen använda masken med noter som legat i lådan allt för länge. Kortet är på mellandottern som spelar piccola i VUM, Västerås ungdomsmusikkår. Visst är hon snygg i uniform?!


Stunder att minnas

Ett av få kort på yngsta dottern och mig (i och för sig finns det få kort på mig överhuvudtaget). Jag använde skissen till första utmaningen i Scrapptorgets födelsedags-CC.Jag har "stämplat" med bubbelplast och vit akrylfärg men de små gröna ringarna är också stämplade.
Testa nya appen

När jag hittade filtret "Lord Kelvin" i min fotoapp var jag naturligtvis tvungen att använda det när jag fotograferade min lille brorson som heter just så.


Till chefen

Det blev en tag till chefen som fyllde 40. Eftersom uppvaktandet hade lite hönstema fick jag användning för min fina hönsstämpel som annars inte blir direkt utsliten.


RSS 2.0