Två "skalkkort"

Min dotter myntade uttrycket skalkkort, alltså kort som är gjorda av spillbitar. Jag har gjort två kort med rester från kortet i förra inlägget. Bitarna räckte till både ett grattiskort och ett julkort.

 

 


En son

Några vänner har fått en pojke och det måste naturligtvis uppmärksammas med ett kort.Semesterkort

När vi var på semester hälsade vi på släkten i Skåne och det blev så att vi kom dit precis när två av dem fyllde år. Naturligtvis måste de ha vars ett kort. Problemet var bara att jag inte tagit med några pysselgrejor. Däremot hade jag handlat en del eftersom det av någon underlig anledning finns mycket fler scrapaffärer söderut. Jag fick ta vad jag hade och komplettera med lite "wellpapp" från ett kexpaket och lite extraknappar från de skjortor vi hade med oss och visst funkar det med robotar även om man fyller 65?!
Père Lachaise

Jag har gjort en lo efter en skiss hos Joggemia. Den handlar om vårt besök på kyrkogården Père Lachaise i Paris. Innanför murarna rådde stillhet och ro (tranquillité på franska) men så fort man kom utanför var man mitt i det brusande stadslivet igen.


Tavla och vinst

Lo:n till Handarbetas utmaning har blivit en tavla som jag tänkte förära min mor. Sen hade jag sådan tur att jag vann dragningen bland bidragen så idag kom de här vackra gardeniorna med posten.


Tre generationer

Först var vi på semester och när vi kom hem blev det så fint väder så det har knappt blivit något pysslat alls på flera veckor. För att komma igång igen så hakade jag på Handarbetas utmaning och så här blev resultatet:Korten är från semestern då yngsta dottern testade mellandotterns systemkamera genom att fota mig, min mamma och äldsta dottern dvs tre generationer. På etiketten till vänster står det "Obviously good looks run in the family" och det passar ju både till motivet och utmaningen, eller hur?! Etiketterna bakom fotot är embossade, crackel paint på tre:an och glitterlim på de turkosa bokstäverna. Jag tänkte montera lo:n på en canvasduk och ge den till min mor som en tavla och kanske blir det lite akrylfärg då också men det får bli imorgon.

RSS 2.0